Federata franceze nuk ia miraton kontratën Galtierit me PSG-në, kjo është arsyeja

Federata franceze nuk ia miraton kontratën Galtierit me PSG-në, kjo është arsyeja

Federata e Francës nuk e ka miratuar kontratën e Christophe Galtier me PSG-në.

Kontrata dyvjeçare e Christophe Galtier për trajnerin e PSG-së nuk është miratuar nga Komisioni Federal i Edukatorëve dhe Trajnerëve të Futbollit.

Tekniku 55-vjeçar nuk ka bërë “rikualifikimin” e diplomës UEFA Pro, një lloj përditësimi i njohurive të tij, raporton L’Equipe.

Sipas rregulloreve, çdo trajner duhet të kryejë një në çdo tre vjet me promovimin vjetor të teknikëve që kalojnë Certifikatën e Trajnimit Profesional të Futbollit (BEPF).

Galtier do t’i duhet t’i shkruajë një letër “FFF-së” duke u zotuar të respektojë sa më shpejt të jetë e mundur, ndoshta në një nga pushimet e ardhshme ndërkombëtare. Ndër klubet e tjera profesionale, vetëm Jérôme Monier, asistent i Sochaux (L2), është në të njëjtën situatë sipas këtij raporti.