Pamje rrëqethëse: Për 6 orë, makinat e civilëve u qëlluan nga ushtarët rus afër Kievit

Pamje rrëqethëse: Për 6 orë, makinat e civilëve u qëlluan nga ushtarët rus afër Kievit

Pesë ushtarakë të Federatës Ruse u identifikuan se kishin qëlluar makina me civilë në qytetin Gostomel në muajin shkurt 2022.

Vidoja u publikua në Facebook nga Zyra e Prokurorit të Qytetit të Kievit, kreu i Policisë Kombëtare Ihor Klymenko.

Më 25 shkurt, pushtuesit rusë në Gostomel qëlluan më shumë se dhjetë makina me të gjitha llojet e armëve. Numri më ivogël i goditjeve në automjete është 38 plumba, më i madhi është 178. Viktimat u përpoqën të evakuoheshin nga zona e luftës në drejtim të Kievit.

Sipas oficerëve të rendit, gjatë hetimeve janë identifikuar 11 viktima dhe 41 dëshmitarë të krimit. Gjithashtu, janë urdhëruar 57 ekzaminime dhe janë kryer 9 eksperimente hetimore, është siguruar video nga kamerat e vendosura pranë vendit të xhirimeve dhe video incizim i dëshmitarit të ngjarjeve.

Mes viktimave të pushtuesve është edhe një shtetas i Federatës Ruse. Mes viktimave të plumbave të armikut është një shtetas gjerman dhe punonjës të Departamentit të Policisë së Qarkut Buchansk.

Janë identifikuar pesë ushtarakë rusë, të cilët qëlluan dhjetëra makina civile me civilë në Gostomel, rajoni i Kievit.

Ata u akuzuan për shkelje të ligjeve dhe zakoneve të luftës, të kombinuara me vrasje me dashje (pjesa 2 e nenit 28, pjesa 2 e nenit 438 të Kodit Penal të Ukrainës).