Shenjat që tregojnë se jeni të lodhur shpirtërisht, jo fizikisht

Shenjat që tregojnë se jeni të lodhur shpirtërisht, jo fizikisht

Kur njerëzit ndihen të rraskapitur, instinkti i tyre i parë është të kontrollojnë shëndetin e tyre.

Sidoqoftë, shkaku i rraskapitjes nuk duhet të kërkohet gjithmonë në trup, pasi shpirti gjithashtu mund të jetë i lodhur. Mendimet për të ardhmen tuaj ju bëjnë të ndjeheni të frikësuar dhe të pasigurt. Kur shpirti është i rraskapitur, nuk ju jep një pasqyrë të qartë të së ardhmes, drejtimin tuaj për të ardhmen. Pa një ide se ku po shkoni dhe çfarë po bëni për të arritur, ju do të mbeteni duke u endur pa qëllim. Kjo mund të krijojë siklet të madh.

Mendimet për të ardhmen dhe atë që do të vijë shpesh janë të parezistueshme dhe të frikshme kur nuk po planifikoni. Lodhja e shpirtit ndodh kur nuk arrijmë të kujdesemi siç duhet për veten në një nivel shpirtëror. Është e ngjashme me kujdesin për një llogari bankare, e cila është në ekuilibër nëse nuk marrim më shumë prej saj sesa vendosim në të.

Simptoma fizike, të tilla si dhimbje të pashpjegueshme – shpesh kur mendojmë për çështjet e shpirtit, harrojmë se çdo aspekt i qenies sonë është i lidhur. Lufta e zemrës dhe e shpirtit mund të shfaqet në të vërtetë në një mënyrë fizike. Këto përfshijnë ndjenjën e dhimbjes dhe tensionit, marramendje, të përzier, vizion të paqartë, dhimbje koke dhe migrenë, dhimbje të pashpjegueshme.

Sulme paniku – kur shpirti lodhet, ne përpiqemi të gjejmë paqen në këtë botë të errët, konfuze dhe sfiduese. Kjo mund të çojë në një ndjenjë të shtuar të ankthit, e cila është e pamëshirshme. Një sulm i papritur i ankthit kronik mund të çojë në sulme të lehta paniku, shpesh pa paralajmërim ose shpjegim të qartë.

Qëndrueshmëria më e dobët e çdo problemi – jeta gjithmonë na vë sfida në rrugën tonë dhe ne normalisht kemi forcë të mjaftueshme për t’i përballuar ato. Sidoqoftë, kur shpirti është i lodhur, ne ndjehemi “të dobët” dhe të ngarkuar. Atëherë edhe përballja me problemin më të vogël duket sikur jemi në një arenë me luanë.

Probleme me pagjumësinë – natën ndiheni jashtëzakonisht të shqetësuar dhe nuk mund ta qetësoni mendjen tuaj dhe kjo është arsyeja pse nuk mund të bini në gjumë. Nëse ende arrini të bini në gjumë keni ëndrra intensive dhe realiste dhe madje edhe makthe.

Pavarësisht se sa flini, ndiheni të rraskapitur – një gjumë i mirë ndihmon dhe forcon shumë trupin dhe mendjen, por kur shpirti është i rraskapitur, as gjumi nuk ndihmon. Edhe kur arrini të bini në gjumë, zgjoheni të lodhur sikur nuk keni fjetur fare.

Ndjenjat negative të hidhërimit, zemërimit ose xhelozisë kontrollojnë mendjen tuaj – gjithçka rreth nesh krijohet dhe kontrollohet nga energjia që ndiejmë si pozitivisht dhe negativisht. Kur shpirti është i lodhur, ai nuk punon më për të menaxhuar këtë energji në jetën tonë. Si rezultat, energjia negative rritet. Shkakton ndjenja toksike, përfshirë zemërimin, zhgënjimin, hidhërimin, zilinë dhe xhelozinë. Ai i lufton këto ndjenja sepse ato janë shkatërruese.

Ndjenja e thellë e vetmisë – shumë që përjetojnë lodhje të shpirtit do të ndihen larg nga miqtë dhe anëtarët e familjes. Nuk do të jetë distancë fizike por mendore, emocionale dhe shpirtërore.

Çorientimi – kur shpirti është i lodhur, papritmas mund të ndiheni të ndarë, sikur të mos jeni në një mendje me botën. Ju mund të ndiheni sikur mendja, trupi dhe shpirti juaj nuk janë në harmoni. Kjo ndjenjë përshkruhet më së miri si çorientim dhe mund të pengojë përparimin e mëtejshëm.

Lodhja fizike – kjo është një pikë konfuze për ata që përpiqen të kuptojnë ndryshimin midis rraskapitjes fizike dhe shpirtërore. Shpesh lodhja shpirtërore shkakton lodhje fizike dhe personi ndihet i kulluar dhe i demotivuar.

Konfuzion – nëse dikush ju pyet se si ndiheni, ju nuk arrini të përgjigjeni sepse nuk mund ta përshkruani atë. Në fakt, ju nuk jeni as i sigurt se si ndiheni.

Mendimet për të ardhmen shkaktojnë frikë dhe pasiguri – kur shpirti është i rraskapitur ndiheni pa qëllim, dhe mendimet për të ardhmen ju duken të frikshme.

Emocionet dhe ndjenjat janë më intensive se kurrë më parë – ka nga ata që janë shumë të ndjeshëm dhe emocionalë dhe e përjetojnë secilën përvojë thellë dhe pa përmbajtje, ndërsa të tjerët dinë më mirë sesi t’i menaxhojnë ndjenjat e tyre. Sidoqoftë, nëse shpirti është i rraskapitur, edhe ata me kontrollin më të madh do të mbingarkohen me emocione.

Çfarë mund të bësh? Ndërsa nuk ka asnjë garanci që ju të mund të shmangni rraskapitjen e shpirtit, pasi është një kusht që na ndodh herë pas here, ka hapa që mund të ndërmerrni. Kjo do t’ju ndihmojë të pushoni, të rikuperoni dhe të ri-energjizoni shpirtin tuaj.

Meditimi do t’ju lejojë të qetësoni mendjen tuaj dhe të zvogëloni stresin dhe ndikimet negative në jetë. Ndihmon gjithashtu për të pastruar shtëpinë tuaj pasi atëherë qëndrimi në të do t’ju japë një ndjenjë sigurie dhe rehati. Ju gjithashtu mund të vendosni kristale në shtëpi që tërheqin energji pozitive. Një nga mënyrat më efektive është të kesh një bisedë të sinqertë dhe të thellë me një mik apo psikoterapeut./Aleanca.press/