ShSKUK: 90 pacientë po trajtohen në klinika nga Covid-19

ShSKUK: 90 pacientë po trajtohen në klinika nga Covid-19

Në klinikat Covid të Qendrës Klinike Universitare të Kosovës dhe spitalet e përgjithshme janë duke u trajtuar 90 pacientë nga Covid19.

Prej tyre, 44 janë të konfirmuar si COVID-19 pozitivë, 53 me oksigjeno-terapi dhe 2 në gjendje të rënduar shëndetësore.

Në QKUK janë të shtrirë 82 pacientë, 37 të konfirmuar me Sars Cov-2 pozitivë, 50 me oksigjeno-terapi dhe 2 në gjendje të rënduar shëndetësore.

Numri i pacientëve të shtrirë sipas klinikave
Klinika Infektive, 37 pacientë
Klinika e Pulmologjisë, 45 pacientë

Në tre spitalet e përgjithshme janë të shtrirë 8 pacientë
7 të konfirmuar pozitivë
3 me oksigjeno-terapi

Numri i pacientëve të shtrirë sipas spitaleve të përgjithshme
Spitali i Gjakovës, 2 pacientë
Spitali i Prizrenit, 1 pacient
Spitali i Gjilanit, 5 pacientë

 /Aleanca.press/